Woodstock op het plein in Lithoijen

Na een vakantie van 3 weken was de tijd aangebroken om de drukke septembermaand af te trappen. De locatie was dit keer het Brabantse Lithoijen. Dit aan de Maas gelegen dorpje, onder de rook van gemeente Oss, heeft volgens de telling van januari 2013 slechts 1158 inwoners.

Je zou je afvragen wat je hier in Godsnaam op je vrije zaterdagavond moet gaan zoeken. Het antwoord is; ‘Woodstock op het plein’. Dit is een festival welke georganiseerd wordt door de Woodstock tribute band. Voor de oplettende lezer; Dit is inderdaad de band die je ook met ons op het Blommenkindersfestival in Roosendaal zag schitteren. Op het Raadhuisplein werd dit jaar de 5e editie gehouden van ‘Woodstock op het plein’. Met naar schatting 400 mensen publiek (Dat is dus 1 op de 3 inwoners!) was het plein voor de Sint Remigiuskerk gezellig gevuld. Na de sterke openingsact van rockband 50 Watt was het om 21:35 uur Boss Brothers time!


De setlist kende deze keer geen verrassingen en was identiek aan de setlist van Blommenkinders. Dus wederom een golf van herkenning, hits en Springsteen-klassiekers. Uiteindelijk is dit ook wat de meerderheid van het publiek wil horen, wat dan ook resulteerde in een gezellig Bruce Springsteen-feest. Vele aanwezige Springsteen-fans schreeuwde om meer speeltijd, maar vanwege het strakke speelschema kon dit helaas niet worden gehonoreerd. De Woodstock tribute band stond te trappelen om hun feestje af te sluiten.

Om het feest compleet te maken deed Marco nog spontaan een gastoptreden met ‘Little Help From My Friends’ van Joe Cocker. Net als de overige bands kunnen wij terugkijken op een geslaagde 5e editie van ‘Woodstock op het plein’ en zal dit festival zeker een vervolg gaan krijgen.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven