The Ultimate Springsteen Experience in Middelbeers


Op 10 mei 2015 gaven The Boss Brothers een fantastisch optreden op het Splinterfestival in Middelbeers. Gezien de dolenthousiaste reacties van het publiek aldaar, was het onverklaarbaar dat het bij dat ene optreden bleef in het dorp in de Brabantse Kempen. Totdat eerder dit jaar Hans Mariën en Martijn Raes -trotse eigenaars van café De Doornboom- getipt werden door een kennis die destijds getuige was van het concert. Al snel werd de band vastgelegd voor een avondvullend optreden in het café dat gemakkelijk plaats biedt voor zo’n 300 gasten. De kaartverkoop verliep uitstekend en daags voor aanvang van het concert werd het sein ‘Volle bak!’ gegeven. De verwachtingen waren hoog gespannen voor The Ultimate Bruce Springsteen Experience op zaterdagavond, 01 december 2018 in café De Doornboom.

Tegen de klok van 22:00 uur was de zaal rijkelijk gevuld met vele Springsteen-fans, en bulderde de eerste akkoorden door de speakers. Met Land of Hope and Dreams opende de band met een podiumdebuut. Het zal voor dit nummer -dat Springsteen voor het eerst speelde tijdens de Reunion tour in 1999- zeker niet laatste keer geweest zijn. Een muzikaal statement voor de avond was hiermee meteen gezet.

Vervolgens werden zonder tussenstop Born in the USA – Badlands – Prove It All Night – Out In The Street – Hungry Heart gespeeld. Zelfs de gematigde Springsteen liefhebber kon niet meer stil blijven staan tijdens deze estafette van barkrakers. Het Born in the USA-kwartet Cover Me- I’m On Fire – Downbound Train en Working On The Highway gooide daar nog een schepje bovenop. Na de meezinger Waiting On A Sunny Day kwam ook het opvolgende succesalbum Tunnel of Love aan bod. Met de hits Brilliant Disguise en Tougher Than The Rest- waarin een mooie vocale bijdrage van Sister Yvonne- gaven de eerste set een mooi rustpuntje. Na een stevige rock-uitvoering van Johnny 99 werd met uitsmijter Tenth Avenue Freeze-out na een dik anderhalf uur een theepauze ingelast.

Voor aanvang van de tweede set sprak medeorganisator Hans tot het publiek en bedankte hij de tipgever met een presentje. Een mooier compliment kan een band niet krijgen. De ongeduldige fans wachtte op de grote finale die zou volgen. Met de vele smeekbedes om hun favoriete Springsteen-nummer te spelen moest iets gedaan worden. De set opende meteen met een verzoek voor de die-hard fans; Racing In The Street. Dat dit nummer voor de eerste keer live gespeeld werd was niet te horen, want een vlekkeloze uitvoering met een hoofdrol voor pianist Amse volgde. Prachtig! Na Shackled and Drawn was Trapped weer eens terug te vinden in de set. Deze cover van Jimmy Cliff stond niet eerder in 2018 op de setlist. Opvallend, want het blijft toch één van de mooiste Springsteen-arrangementen en slaat live erg goed aan bij het publiek. Ook The Rising en The Promised Land waren weer terug in de set. Met American Land werd de bijdrage van het Wrecking Ball-album op 3 gezet en werd de feeststemming naar een hoogtepunt gebracht. Ondertussen bleven de verzoekjes binnenstromen. Een opvallende keuze was Streets Of Philadelphia. Jawel, de meeste stemmen tellen en een rustpuntje konden de band en het publiek wel gebruiken. Aansluitend werd een meeslepende The River gebracht. Een ander verzoekje, From Small Things (Big Things One Day Come), gaf de avond nog een lekker Rock & Roll-sausje. Na Because The Night – Bobby Jean werd de hele Sinterklaasdiscussie onderuitgehaald met een hilarische uitvoering van Santa Claus Is Comin’ To Town. “Ho, ho, ho!!” Langzaam naderde het einde van een geweldige avond met de klassiekers Thunder Road – Born To Run. Een goede wijn behoeft geen krans.

Omdat het inmiddels 01:20 uur was, en daarmee de beloofde eindtijd overschreden, was Dancing In The Dark eigenlijk het laatste kunststukje van de avond en volgde de traditionele bandbuiging. Uiteraard werd dit niet door de bezoekers geaccepteerd, want het ‘We want more, we want more!! Hield niet op. Glory Days werd de definitieve uitsmijter. De smeekbedes om nog één nummer te doen en de vele verzoekjes konden de band ook niet meer overhalen. Je moet stoppen op het hoogtepunt. Zeker een reden om nog een keer terug te komen naar café De Doornboom.

Middelbeers, you’ve just seen the heart-stopping, pants-dropping, love-making, earth-quaking, butty-shacking, Viagra-taking, curfew-breaking, E Street Band-faking………BOSS BROTHERS!!!

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven