The Boss voor intimi in café de KlompEtten-Leur, zondag 18 november. Een grote groep papa’s en mama’s met kleine kinderen trotseerde de gure herfstwind om op het Raadhuisplein de jaarlijkse troonrede van ons goed heiligman met zijn discipelen aan te horen. Mooi om te aanschouwen hoe één man met zo weinig middelen een zo’n groot publiek kan entertainen. Op een kleine 100 meter afstand van het Raadhuisplein is het in Etten-Leur wereldberoemde café de Klomp gelegen. De ‘huiskamer’ van de in Etten-Leur langst zittende kroegbaas Jac van Dongen biedt al meer dan 30 jaar het podium voor een grote diversiteit aan artiesten. Zo ook voor Marco, de zanger van The Boss Brothers. Omdat de hele band te veel ruimte in beslag zou nemen op het kleine podium, werd besloten om er een solo akoestisch optreden te geven. In het café waar hij muzikaal was gedoopt en gevormd ging Marco, gewapend met gitaar en mondharmonica een Springsteen-concert geven. Denk hierbij aan The Ghost of Tom Joad- en de Devils & Dust tour, Broadway en een beetje van hemzelf. Eén man, ‘klein’ en intiem voor een gezellig gevulde Klomp.


Rond de klok van 16:45 uur opende hij de set met Youngstown en Born in the U.S.A. Deze twee nummers gaven meteen aan wat voor optreden het zou gaan worden. Een concert voor luisteraars en liefhebbers van het Springsteen-repertoire. Heel toepasselijk werd My Hometown van stal gehaald, waarbij het publiek spontaan mee begon te zingen. Dit was tevens ook van toepassing op het volgende nummer, Working on the Highway. Long Time Comin’ werd opgedragen aan de mama’s en de papa’s. Tijdens dit nummer van het album Devils & Dust werden 2 coupletten zonder microfoonversterking gezongen, waardoor er een onvervalst huiskamerconcert werd gecreëerd. Met Two Hearts en I’m on Fire werd de eerste van de 3 korte sets ingeluid.


Na een korte pauze opende de 2e set met The Ghost of Tom Joad, welke recentelijk ook in het Hometown-concert in de Nobelaer, Etten-Leur was gespeeld. Na het applaus in ontvangst te hebben genomen, werd een nummer aangekondigd die nooit eerder door Bruce in een akoestisch arrangement was gespeeld. Het betrof het Etten-Leurs’ favoriete Springsteen nummer, Badlands. Vreemd dat Bruce deze hit nooit eerder in een akoestisch jasje heeft gestoken, want het betrof één van de hoogtepunten tijdens dit optreden. Brilliant Disguise werd een spontaan duet met The Boss Brothers zangeres Yvonne, die samen met meerdere bandleden ook aanwezig was. Een prachtige uitvoering volgde. Op speciaal verzoek werd Two For The Road gespeeld. Dit B-kantje van de single Tunnel of Love stond begin jaren ’90 vast in de set van het gelijknamige duo dat Marco had met voormalige Boss Brother Arjen Klep. Het was daarom een nostalgisch moment.


Something in the Night werd opgedragen aan de Belgische fans Philip en Dirk, die speciaal voor dit optreden uit Roeselare (B) waren gekomen. In een zomers arrangement gestoken Sherry Darling werd opgedragen aan de meest trouwe fan van The Boss Brothers, Grace. Met Lucky Town en Born to Run werd de muzikale bijdrage weer overgegeven aan DJ Jac.


This Hard Land trapte de laatste set af. Het daaropvolgende The River was net als tijdens de regulaire shows weer een prachtig moment met een hoog meezinggehalte. Na Spirit in the Night en Dancing in the Dark werd het publiek bedankt voor de gezellige ambiance, want zoals Bruce ooit zei’ ‘In the end nobody wins, unless everybody wins! Met een prachtige uitvoering van Thunder Road kwam er een einde aan een zeer geslaagd optreden voor alle partijen.


Jac, Rob, Barry en iedereen die me deze middag gesteund heeft met of zonder aanwezigheid; Bedankt!

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven