Stroop…can you feel the Spirit?!?

25 januari was het alweer de 8e keer dat The Boss Brothers het podium bestegen in café Stroop. Dit café mag ondertussen wel gezien worden als de ‘Stone Pony’ van de Lage Landen. Het was ondertussen een hele poos geleden dat de band een concert had gegeven. Omdat de band even genoeg had van een pauze werd besloten om -op verzoek van de fans- een marathonconcert te geven. De vele fans die wederom van alle windstreken waren afgereisd naar het gezellige café in het Brabantse Bosschenhoofd waren vol verwachting. Het optreden stond in het kader van de opening van de 2020 tour, maar waar de meesten naar uitkeken was het podiumdebuut van de nieuwe Boss Brother, Ludwig Antonissen op de Hammond.


Om 21:45 uur werd geopend met ‘The Rising’ wat heel toepasselijk gaat over een wederopbouw. Die wederopbouw was zo gerealiseerd, want de toon voor een onvergetelijke avond was meteen gezet. Bij het volgende nummer ‘No Surrender’ spatte de energie van het podium, sloeg over op het publiek, en liet die energie niet meer los. De spreekwoordelijke spirit was in the house! Tijdens het optreden dat ruim 3 uur duurde passeerden vele hits, klassiekers en andere juweeltjes van Springsteen de revue. Een intense ‘Brilliant Disguise’ en publiekslieveling ‘Jersey Girl’ waren enkele van de vele hoogtepunten. Deze werden afgewisseld met een stevig rockende ‘Johnny 99’, wat een favoriet is van de kroegeigenaar Vincent. ‘Sleepy Joe’s Café’ maakte samen met Ludwig een succesvol podiumdebuut.

Dit was de avond dat alles op zijn plaats viel en dat straalde de band dan ook uit. Op smeekbedes van het enthousiaste publiek werd zelfs een verzoeknummer gespeeld, wat door het podiumdebuut van Ludwig eigenlijk niet gepland was. Er volgde een slepende ‘Drive All Night’ die zelfs het publiek dat niet zo bekend is met het Springsteen-repertoire in verroering bracht. Dancing In The Dark sloot een perfecte, gezellige, emotionele, onvergetelijke avond af. Iedereen moe, maar voldaan.


Nobody wins unless everybody wins!

We meet you further on up the road!


Playlist:

The Rising, No Surrender, Badlands, Born In The USA, Two Hearts, Hungry Heart, Sherry Darling, Spirit In The Night, Streets Of Philadelphia, Cover Me, I‘m On Fire, Working On The Highway, Brilliant Disguise, Tougher Than The Rest, Mary’s Place, The River, Johnny 99, American Land, Pay Me My Money Down, Sleepy Joe’s Café (debuut), The Promised Land, Bobby Jean, Because The Night, Thunder Road, Born To Run, Glory Days, Jersey Girl, Drive All Night, Dancing In The Dark.

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven