Springsteen-party in het ParkDit jaar was het alweer de 11e editie van Blommenkinders, het van origine ‘Flower Power’ -festival in het Brabantse Roosendaal. Omdat de vele hippies onder ons inmiddels de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt hebben en de organisatie verjonging door wilde voeren, is sinds vorig jaar besloten om een programma te maken dat ook voor de jongeren jeugdsentiment oproept. Onder de noemer ‘Party in het Park’ waren er dit jaar naast de traditionele ‘60s-bands ook tributes van bands die in de jaren ’70-’80 de hitlijsten regeerden, zoals Queen, The Eagles en natuurlijk Bruce Springsteen. Het bleek een gouden formule, want er was volgens de dagbladen dit jaar sprake van een recordopkomst. Ondanks dat de weersvoorspellingen ongunstig waren, waren naar schatting meer dan 5000 muziekliefhebbers naar het gezellige Vrouwenhofpark gekomen.


Tijdens de openingsact van de Jimi Hendrix tribute ‘Hendrix Alive Project’ viel de regen werkelijk met bakken uit de lucht. Gelukkig was het van korte duur en brak de zon door. Net als bloemen bloeien ook hun kinderen het mooist na een regenbui en een vrolijk zonnetje. Tijdens het optreden van de Eagles tribute ‘New Gig in Town’ (We treffen elkaar vaker op festivals, wat een band!) werd het publiek helemaal opgewarmd voor Bruce Springsteen.


Zonder soundcheck startte The Boss Brothers met Born in the U.S.A. - Badlands - Out in the Street en Hungry Heart. Op de vraag “Are you ready for a party in the park?” reageerde het dolenthousiaste publiek bevestigend. Zowel jong als oud ging helemaal los en waande zich in een onvervalst Springsteen-concert. Tijdens een instrumentaal intro werd verteld over de jongere-ouderen die in de jaren ’70-’80 opgegroeid waren. Deze door Leo Beenhakker omgedoopte ‘Patatgeneratie’ had geen mobieltje, maar speelde op straat tot de lantaarnpalen aangingen. MP3’s dowloaden of ‘streamen’ was iets waarover alleen Chriet Titulaer kon vertellen in zijn TV-programma ‘Wondere Wereld’. Als je geen 5 gulden had voor je favoriete Top 40 singeltje, moest je wachten tot deze toevallig voorbij kwam op de radio. Met je cassetterecorder op scherp wachtte je dan tot de DJ even zijn mond hield. Met de beweging van het indrukken van de knop werd de enige Nederlandse nummer 1 hit van Bruce ingezet. Kippenvel om duizenden mensen uit volle borst mee te horen zingen “Ooh, oh, oh I’m on fire!!”. Vele Springsteen-hits en klassiekers passeerden nog de revue in het voor ‘The Boss’ korte concert van 80 minuten. Na Dancing in the Dark was er nog wel even ruimte om een uitsmijter te spelen voor de eerste generatie Springsteen-fans.And Scooter and the Big Man bust this city in half with the Tenth Avenue Freeze-out!

We hebben vele positieve reacties mogen ontvangen tijdens het festival en via social media. Zelfs op Omroep Brabant was ‘Brilliant Disguise’ even te zien tijdens de sfeer-impressie van het festival in het programma ‘Zinderend Zuiden’

(https://www.youtube.com/watch?v=UZNYrjnM8WM).


Onze complimenten gaan naar het fantastische publiek en collega-bands, maar vooral ook naar de organisatie van Blommenkinders. Dit was voor ons onvergetelijk. Een waar topfestival!

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven