Rendez-vous in Schijndel

https://www.bd.nl/meierij/tijdloze-springsteenmuziek-genot-voor-de-echte-muziekliefhebber-in-schijndel-br~af3e3b46/


Man: “Weet jij iets leuks wat we in het weekend kunnen gaan doen schat?” Vrouw: “Nou, laten we naar het City Theater gaan. De bioscoop waar we vroeger kwamen toen we pas verkering hadden. Daar speelt zaterdagavond, 26 januari een Bruce Springsteen-tribute die wel leuk schijnt te zijn. Samen gezellig oude herinneringen ophalen met leuke muziek uit onze tijd!” Dit citaat zal ongeveer geklonken hebben bij enkelen die aanwezig waren bij het eerste concert van The Boss Brothers in 2019. Locatie was Tapperij de Beurs in Schijndel. Tapperij de Beurs staat in Schijndel en omstreken beter bekend als het City Theater. Vele zagen daar in de jaren ’80 o.a ‘Back to the Future’, ‘E.T.’, en ‘Raiders of the Lost Ark’. In de jaren dat Springsteen zijn hoogtijdagen vierde. Nostalgie dus voor de hedendaagse 40- en 50’ers. Het Brabants Dagblad had het daags na het optreden goed verwoord.


Om 22:00 uur exact opende de show met de Darkness On The Edge of Town twee-luik; Badlands en Prove it All Night. Voor de degene die minder bekend zijn met de muziek van Springsteen volgde zonder tussenstop de hits ‘Born in the U.S.A.’ en ‘Hungry Heart’. Tijdens het spookachtige intro van ‘Spirit in the Night’ werd het publiek met het commando “Sssst” tot een absolute stilte gebracht. Met de vraag; “Zijn jullie bang voor ons, we bijten niet!”, werden de statafels direct naar voren geschoven om er zo samen met de band een gezellige avond van te maken. Na het zelden gespeelde ‘Human Touch’ werd een podiumdebuut aangekondigd. ‘Rendezvous’ werd vlekkeloos gespeeld en het was niet te horen dat dit nummer nauwelijks gerepeteerd was. Eén van de hoogtepunten in de eerste set was ook het Honkey Tonk Women-intro in ‘Darlington County’, die met het oogpunt op het 35 jaar bestaan van het album Born in the US.A. uit het stof gehaald was. Dit nummer was sinds de ‘Born in the U.S.A. Night’ in oktober 2014 niet meer gespeeld. Tijdens deze avond werd destijds het hele album integraal gespeeld in de Etten-Leurse Nobelaer. Een thema dat dit jaar ook weer een paar keer uitgevoerd gaat worden door The Boss Brothers.


De tweede set opende met een favoriet voor de diehard fans. Een prachtige uitvoering van Jungleland bezorgde vele fans kippenvel. De verfilming die op het grote scherm achter het podium geprojecteerd werd maakte het alleen maar intenser. Met ‘Shackled and Drawn’ en ‘The Promised Land’ werd de feeststemming van de eerste set weer opgepakt. Op verzoek van een Boss Brothers-fan van het eerste uur werd voor het eerst sinds 2013 ‘Sherry Darling’ uit de schappen gehaald. Ook ‘Fire’ werd na lange tijd weer eens gespeeld. Deze keer een hilarische uitvoering met gitaar- en Hammond-solo, welke van het publiek veel waardering kreeg. Na ‘America Land’ werd de feestpotpourri even onderbroken voor ‘Racing in the Street’, welke op verzoek gespeeld werd.

Met “The River’, ‘Because the Night’ en ‘Born to Run’ en kreeg ook de tweede set het nodige hit-gehalte. ‘Land of Hope and Dreams’ was wederom prachtig en wordt hierdoor genomineerd voor een vaste plaats in de toekomstige setlijsten. Met de grootste hit ‘Dancing in the Dark’ werd de regulaire avond afgesloten. Uiteraard was er tijdens de sax outro-solo een hoofdrol weggelegd voor de plaatselijke Courteney Cox.

Vermeldingswaardig is ook dat saxofonist Ad een beetje te gretig was om zijn vrouwelijke danspartner te zoeken, waardoor hij over het hoofd zag dat de trap eigenlijk een trede meer had dan hij van tevoren ingeschat had.

Met ‘Twist and Shout’ kwam na ruim 3,5 uur een einde aan een geweldige avond. We hebben genoten, gelachen, gedronken en gedanst…. net als vroeger.5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven