Kings Night in Fleringen


Fleringen (Gemeente Tubbergen) is een dorpje gelegen in het Overijsselse Twente. In het eetcafé DOK’s wordt door de stichting Rockpodium Fleringen, gevormd door de drie vrienden Gerard, Harry en Leo, op de avond voor Koning Pils’ verjaardagsfeestje een tribute avond georganiseerd. In de vorige edities waren o.a. Queen en U2 te bewonderen. Dit jaar was het dan de beurt aan Bruce Springsteen. Groots, met krantenartikelen, posters, spandoeken en veel mond op mondreclame werd het evenement aangekondigd. Ruim 250 bezoekers hadden deze avond vrijgehouden om dit mee te maken, voor Rockpodium Fleringen een mooie opkomst.

Een paar weken voor het evenement raakte Leo, één van de vrienden, betrokken in een ernstig verkeersongeval, welke hij helaas niet overleefde. Een drama voor familie en vrienden, en dus ook voor Gerard en Harry. Echter was het concert cancelen geen optie en moest doorgang hebben. Zoals Leo gewild zou hebben.


Na een reis van ruim 3 uur arriveerde de band voor de soundcheck. Op verzoek van de organisatie werd ‘Twist And Shout’ gerepeteerd. Na een heerlijk avondmaal, welke werd aangeboden door DOK’s (*), denderde de eerste tonen van ‘Born In The U.S.A.’ door de speakers. Tijd om even de broeksriem te laten vieren was er niet, want als gebruikelijk werden ‘Badlands’ en ‘She’s The One’ zonder onderbreking aan het openingsnummer gekoppeld. Voor de Springsteen-fans werd ‘Prove It All Night’ met ’78 gitaarintro gespeeld.


Een speciaal moment in de avond was de herdenking van de overleden medeorganisator Leo. Heel de zaal was er stil van, met alleen op de achtergrond zacht pianospel van Amse en Hammond van Wil. Na de mooie woorden werd speciaal voor Leo ‘The River’ opgedragen. Een kippenvel moment waarbij het voor vele moeilijk was om de ogen droog te houden. Met ‘The Promised Land’ werd vervolgens weer een feestelijke tune ingezet, want dat was uiteindelijk waar de mensen voor gekomen waren. Na een rockende ‘Cover Me’ werd met ‘I’m On Fire’ de pauze ingeluid.

Na een klein kwartiertje pauze kwam, na de set-opener ‘The Rising’, het eerste gehonoreerde verzoeknummer. ‘No Surrender’ zette meteen de sfeer weg die gedurende de 2e set alleen maar naar grotere hoogte zou stijgen. ‘Working On The Highway’, ‘Pay Me My Money Down’ en ‘American Land’ gooide er qua feestgehalte en meezingers alleen nog maar een schepje er bovenop. Met ‘My Hometown’, welke gespeeld was tijdens Leo’s uitvaart, temporiseerde heel even het feestgedruis, maar was van grote schoonheid. Vervolgens bracht de combo ‘Because The Night’ - ‘Bobby Jean’ de zaal weer in extase. Met ‘Born To Run’ werd de regulaire set afgesloten. De toegift ‘Dancing In The Dark’, waar de vrouw van Wil op het podium gehaald werd, bracht de avond naar een mooi slotakkoord.Echter na de traditionele bandbuiging, bleven er publieke smeekbedes komen voor nog één toegift. Het nummer dat in de soundcheck geoefend was kwam toch nog goed van pas, want ‘Twist And Shout’ bracht de meezingers en dansers naar een ongekende feestextase. Een waardige afsluiter die deze avond verdiende en kreeg.


Met een laatste dankwoord nam de band afscheid van Fleringen en een lange terugreis wachtte.


(*) De schnitzels bij DOK’s zijn aan te bevelen voor degene die een keer in de buurt van Fleringen zijn. Echte topkwaliteit en lekker! J

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven