Hometown-show VI


Voor het zesde jaar in successie was het wederom een volle bak tijdens The Boss Brothers’ Hometown-show in de Nieuwe Nobelaer te Etten-Leur, welke georganiseerd is door de stichting Poppodium E-L. De recent uitverkochte show in Zundert leidde niet tot een lagere opkomst van de liefhebbers van Springsteen. Sterker nog; de die-hard fans die nog geen maand geleden bij de show in Zundert aanwezig waren, hadden wederom de moeite genomen om naar de traditionele show in Etten-Leur te komen. Uiteraard met de wetenschap dat geen enkele show identiek is en dat de ultieme Springsteen beleving voor hen onverzadigbaar is.Klokslag 21:00 uur kwam saxofonist Ad alleen op het podium en speelde een prachtig intro, later ondersteund door Jazzy akkoorden die uit de piano van Amse klonken. Dit was wel een heel bijzonder openingsnummer, welke de meeste waarschijnlijk niet herkende. Zelfs niet nadat Marco ondertussen op het podium was geklommen om met zijn mondharmonica de sax-partijen over te nemen. Echter bij de eerste zin klonk er luid applaus vanuit de zaal, want "I come from down in the valley...” werd meteen herkend. Speciaal voor deze show werd ‘The River’ uitgevoerd zoals Springsteen deze deed in New York tijdens de Reunion Tour in 2000. Heel bijzonder, maar vooral erg mooi.


Na de rustige introductie gingen met ‘Badlands’, ‘Two Hearts’ en ‘Hungry Heart’ meteen de remmen los. Voor de eerste stond ‘Streets of Philladelphia’ in de Hometown-show in de set. In deze show mocht natuurlijk ‘My Hometown’ niet ontbreken. Dit leidde tot veel vocale interactie met het publiek. Na de Tunnel of Love-tandem ‘Brilliant Disguise’-‘Tougher Than The Rest’ werd met ‘Trapped’ het eerste verzoekje van de avond gehonoreerd. Na ruim 90 minuten maakte ‘Tenth Avenue Freeze-out’ een einde aan de eerste set.


Het tweede deel startte met het feestelijke ‘Mary’s Place’, welke veel respons kreeg van het inmiddels goed geluimde publiek. ‘Blinded By The Light’ werd aangekondigd als het eerste nummer van het eerste album. Maar wat velen misschien niet wisten is het feit dat dit nummer de enige nummer 1 hit is in Amerika die van de hand van Springsteen komt. Weliswaar in de uitvoering van Manfred Man. Met de film ‘Blinded By The Light’, die recent in de bioscopen draaide, was de orginele versie van Bruce actualiteit.

Speciaal voor de fans maakte het prachtige ‘Point Blank’ zijn debuut op de setlist van The Boss Brothers. Vervolgens zou de rest van de avond uitsluitend uptempo nummers en hits krijgen, waarmee ook de mensen die minder bekend zijn met de muziek van Bruce Springsteen aan hun trekken kwamen.

Na ‘Born to Run’ was eigenlijk gepland om het einde van de show in te leiden. Echter het enthousiaste publiek stak hier met een storm van verzoekjes een stokje voor. Met ‘Bobby Jean’ en ‘Land Of Hope And Dreams’ –die vervolgens op verzoek gespeeld

werden- gingen de lichten uit na ‘Dancing In The Dark’.

Het was wederom een onvergetelijke Hometown-show. De organisatie tevreden, het publiek had genoten en de band was moe, maar voldaan.


Op naar de zevenklapper in 2020!83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven