Hometown Show Part V


Het is inmiddels alweer het vijfde jaar in successie dat The Boss Brothers voor een uitverkochte Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur hun Hometown show gaven. De naam Hometown show leidt af van het feit dat de band in 2011 is opgericht door muzikanten uit Etten-Leur. De huidige samenstelling wordt ondertussen ook gevormd door muzikanten uit Den Bosch, Loon op Zand en Rotterdam. Inmiddels heeft de band ook een schare fans om zich heen gebouwd uit alle streken van Nederland en België. Wat Asbury Park (NJ) voor Bruce Springsteen is, is Etten-Leur voor The Boss Brothers. En de vele fans wilde dit jaarlijks terugkerend spektakel in Etten-Leur niet missen.


Ten opzichte van voorgaande edities was de avond niet op vrijdag-, maar op zaterdagavond ingepland. Ook werd er een special guest aangekondigd, wat een verrassing zou blijven tot ver achterin in de show. Wie zou die special guest zijn? Je weet maar nooit! Zijn dochter rijdt immers paard in de buurt van Eindhoven.


Om exact 21:00 gingen de lichten uit en de klanken van een akoestische gitaar galmde uit de speakers. Een prachtige ‘Spooky” Ghost of Tom Joad volgde in een solo arrangement. Nadat Marco ‘Bruce’ dankbaar het applaus in ontvangst had genomen, kwam de rest van de band het podium op. De basedrum van Mark telde af voor een rockende No Surrender, welke naadloos overliep in Badlands en Born in the U.S.A.De eerste top 10 single van Bruce, Hungry Heart, volgde. De stemming zit er inmiddels al goed in dus werd ook het B-kantje van het singletje, Be True, gespeeld. Welk nummer mag niet ontbreken in de Hometown show? Je raadt het al; My Hometown. Deze werd special opgedragen aan een fan, die al vaker had aangegeven dat dit zijn favoriete nummer was. Deze was voor jou Jan! Na anderhalf uur werd met Thunder Road een korte pauze aangekondigd.


De tweede set opende meteen met één van de vele hoogtepunten deze avond. Het prachtige Jungleland werd gespeeld, terwijl op het grote scherm achter de band een verfilming draaide van deze rock-opera van het album Born to Run. Een muzikale hoofdrol was weggelegd voor Amse de Jong op piano en Ad van Beek op de saxofoon, die trouwens voor het eerst de Hometown show meemaakte. Kippenvel!


Na het podiumdebuut van Shackled and Drawn volgde Youngstown, waarin gitarist Marco Mensen weer helemaal los ging tijdens zijn Nils Lofgren-solo. Na al dat gitaargeweld volgde de Ierse feestpotpourri American Land en Pay Me My Money Down. Dit was natuurlijk show time voor Wil met zijn accordeon, die even zielsalleen de mensen mocht vermaken.


The River kreeg met het gesproken intro een extra belading waardoor verschillende mensen in het publiek het niet meer droog konden houden. Iedereen heeft immers zijn eigen River en als muziek hierin troost kan brengen is de missie van een muzikant geslaagd. De uitvoering van The River was er dus één om in te lijsten.Na Jersey Girl werd eindelijk de special guest aangekondigd. In de aankondiging werd verteld over een album uit 1978 die in eerste instantie geen kans kreeg van diverse producers. Totdat Todd Rundgren met behulp van E Streeters Max Weinberg en Roy Bittan er een mega hit van maakte. Die hit werd niet aangekondigd, want het gitaar-intro zei al genoeg. Paradise By The Dashboard Light werd gezongen door dè Meat Loaf tribute Frank van Son en onze Yvonne Jochems. Het publiek ging helemaal uit haar dak en de dansvloer was te klein.

Met Born to Run, Dancing in The Dark en Twist and Shout kwam er een einde aan wederom een onvergetelijke avond, die ongetwijfeld een deel VI gaat krijgen.


Alle fans, Popel, vrijwilligers en natuurlijk Frank; Hartelijk dank!


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven