Heatwave in Schijndel


Zaterdag 27 mei was het de beurt aan City Theater in het Brabantse Schijndel. Deze voormalige bioscoop was omgebouwd tot een prachtig poppodium. Omdat overdag de temperaturen tot ver boven de 30 graden stegen en er veel concurrentie was door andere dorpse activiteiten, werd er niet echt gerekend op een grote publieke opkomst.

Mede door deze prognose werd daarom het optreden een uur later aangevangen dan de oorspronkelijk geplande 21:30 uur. Excuses voor dit ongemak werden gecompenseerd met een couplet van ‘If I Should Fall Behind’, welke solo gespeeld werd. Na de non-stop opener Born in the USA – Badlands – She’s the One was het theater al aardig gevuld met Tramps (Zo worden de Springsteen-fans genoemd) uit de wijde omtrek. Er waren zelfs Vlaamse fans die 200 km gereden hadden om de ‘heatwave’ van 3 uur en 15 minuten van begin tot het einde mee te maken. Woorden schieten tekort om uit te drukken hoeveel we dit waarderen.

Met passie, badend in het zweet, werd het publiek uitgenodigd vele nummers mee te zingen en te dansen, wat met volle overgave werd gehonoreerd. Heerlijk om zoveel interactie te hebben met het publiek die de Springsteen-muziek helemaal meevoelt. Tijd om dit te belonen met nummers die zelden gespeeld worden en debuten, zoals: ‘Be True’, ‘Adam Raised A Cain’, ‘Working on a Dream’ en het prachtige ‘All That Heaven Will Allow’. Een opmerkelijk debuut was ‘Out in the Street’. Dit feestelijke ‘Friday on my mind’ nummer van het album ‘The River’ staat bij Bruce in de top van meest gespeelde nummers van de laatste 35 jaar, maar was gek genoeg nog nooit door The Boss Brothers uitgevoerd. Vanaf nu zullen er weinig optredens volgen waar deze meezinger niet meer in de set zal staan.


Er werden ook vele verzoekbordjes ingeleverd en gespeeld. ‘Tougher Than The Rest’ was voor de Vlaamse fans. ‘Hungry Heart’ en ‘Jungleland’ werden ook gespeeld op ‘sign request’. We hadden graag alle verzoekjes willen spelen, maar als het gezellig is vliegt de tijd. De klok tikte 01:45 uur aan i.p.v. de oorspronkelijke eindtijd 01:00 uur. Het was daarom echt tijd om te stoppen. Moe, leeg gezweet, maar zeker voldaan kijken we terug op een fantastische avond in Schijndel.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven