Greatest Hits in HeerenveenWat zo kenbaar is aan de Springsteen-concerten –en waarmee hij zich onderscheidt van andere artiesten- zijn de marathonconcerten die hij geeft met zijn befaamde E Street Band. Gedurende zo’n uitputtende marathon, voor zowel de artiest als het publiek, wordt men meegesleept in een trance van emotie, meezingen, dansen en alles wat rock & roll te bieden heeft. Wat kan een tribute doen om dit in één uur voor elkaar te krijgen? Dit zijn hits, hits, hits, een onuitputtelijke energie en publieksinteractie van een drie uurs concert in één uur comprimeren. Uiteraard is interactie een samenwerking tussen band en publiek van beide zijden. Deze was er dan ook in overvloed op vrijdagavond, 12 oktober in Heerenveen.


Op de parkeerplaats bij ingang G van het Abe Lenstra stadion was een tent weggezet voor de 6e editie van het ‘Fean Fest’. Het zogenaamde ‘Reünieconcert 2018’ was uitverkocht en dus was deze gezellig vol met Friezen die zin hadden in een avond vol met tributebands van o.a. Status Quo, Carole King en natuurllijk Bruce Springsteen. Op de posters was aangekondigd dat de plaatselijke Flower Power Koor bij elke band het afsluitnummer mee zou zingen. Status Quo deed dat met ‘Roll Over Lay Down’ en Carole King met ‘You’ve Got A Friend.


Om 22:30 uur was het tijd voor The Boss Brothers om op te bouwen en soundchecken. Door een goede organisatie en samenwerking met het professionele geluidsbedrijf aldaar, stond de band na een klein kwartier klaar om te af te trappen. Op zich een grote prestatie om een 8-mans band in zo’n korte tijd uitgemixt te hebben. Complimenten voor de crew van ActiveSounds! Het concert begon met ‘Badlands’, waar meteen een statement werd gemaakt voor een knallend optreden. Bij het tweede nummer, Born in the U.S.A., lieten de Friezen horen dat ze naast schaatsen ook een aardig stukje vocale controle in huis hebben.


De tent schudde op zijn grondveste. Na een rockende Cover Me ging de band naadloos over in het intro van de volgende hit, waarbij het publiek er even op attent gemaakt werd dat deze stamde uit het jaar dat Evert van Benthem de Friese Elfsteden won. I’m On Fire kreeg wederom de hele tent mee en Marco ‘Bruce’ had het geluk dat er dranghekken stonden voor het podium. De band genoot van deze momenten en denderde ongeremd door naar Brilliant Disguise. Een mooie uitvoering volgde, wat ook gezegd kon worden van The River. Pay Me My Money Down kreeg als altijd weer een feestelijk hoogtepunt.

Na Because The Night – Bobby Jean maakte Born to Run en Dancing In The Dark een einde aan het regulaire optreden.


Met de woorden; ‘Ladies and gentleman, we’re very pleased to introduce to you the FLOWER POWER CHOIR!!” werd de toegift aangekondigd. De uitsmijter was deze keer Hungry Heart met dit Heerenveense Assemble. Het eerste couplet werd vlekkeloos gezongen. In de rest van deze eerste hit van Bruce nam het koor achtergrond vocalen over van Flo & Eddy die op de originele single participeerde. Een waardige afsluiter voor het concert dat een tien met een gouden griffel verdiende voor zowel het publiek, de techniek als de organisatie.


It Hearrenfean, tankje jo foar de prachtige jûn dy’t wy mwi jo hie!

(Heerenveen, bedankt voor de geweldige avond die wij bij jullie hadden!)

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven