Een koninklijk feest in Rijsbergen

Willem-Alexander Clause George Ferdinand van Oranje-Nassau -voorheen beter bekend als Prins Pils- vierde op deze regenachtige zaterdag alweer zijn 52e verjaardag. Locatie voor deze feestelijke gebeurtenis was café Ut Kristje in het Brabantse Rijsbergen. Speciaal voor deze gelegenheid was er een aanbouw in de vorm van een tent, zodat het knusse café plaats kon bieden aan de grote groep mensen die op deze fuif aanwezig wilde zijn. Grote afwezige was het feestvarken zelf, omdat hij elders in het land koninklijke verplichtingen had. Hiermee had hij overigens wél een geweldig feest gemist. In het café waar normaliter het Nederlands lied en skihut-stampers tot het repertoire van de huis-DJ behoren, was het vandaag tijd voor een Bruce Springsteen tribute. Opzicht een verrassende combinatie qua muziek en entourage, maar bleek wederom een gouden formule.Terwijl vaders en moeders zichtbaar genoten van de sterke opener Born in the USA-Badlands-Prove it All Night, speelde hun kroost op het springkussen in de tuin. Het betrof een waar familiefeest voor jong en oud. Na de introductie van gastmuzikant Arthur Carli op de basgitaar, werd de première van ‘Two Hearts’ ingezet. Een heerlijke rocker die overigens niet alleen door de vele Boss Brothers-fans gewaardeerd werd. Gevolgd door nog twee party-hits van het album The River in de vorm van Hungry Heart en Sherry Darling passeerde met Streets of Philadelphia één van weinige rustpuntjes. Na de Born in the USA-assemblage Working on the Highway – Cover Me – I’m on Fire kwam met The River een eind aan de eerste set.


Na een korte pauze opende de tweede set met Mary’s Place. Het inmiddels goed ingedronken publiek zong de kelen schor met ‘We gonna have a party!!’ Als een geoliede machine speelde de band hierop in en er volgende een feest die waarschijnlijk tot op het 538 concert in Breda gehoord zal zijn. American Land en Pay Me My Money Down gooide hier met een hoog feestgehalte nog een schepje bovenop. Tijdens Pay Me My Money Down werd spontaan de Chuck Berry-cover You Never Can Tell ingezet. Een spontane uitvoering van The E Street Band die werd gespeeld in Leipzig is een ware Youtube-hit, maar bleek ook perfect te spelen in een Seeger Session-style door The Boss Brothers. De daaropvolgende Waiting On A Sunny Day was een smeekbede aan de weergoden die feestend Nederland deze Koningsdag weer eens behoorlijk in de steek lieten. Na een prachtige The Promised Land, een hilarische Fire en het tandem Because The Night-Bobby Jean, kwam er een volgend verzoek. Met een invaller op de bas is het lastig om verzoekjes te spelen, maar Arthur toonde zich een ware held. Een prachtige Jersey Girl was de inleiding voor de regulaire afsluiter van het concert. Voor de die-hard fans werden Thunder Road en Born to Run gespeeld.


Een smeekbede van het publiek was de inleiding voor een korte after party.

Nadat Marco het publiek toesprak trots te zijn om met de basist van voormalig regionaal populaire band Double Diamond op het podium te staan werd een toepasselijk Glory Days intro ingezet. Natuurlijk werd ook Springsteens grootste hit Dancing In The Dark en het bijbehorend discodansje met de plaatselijke schone weer opgevoerd alsof het de eerste keer was. Als het gezellig is en de muzikanten hebben oprecht plezier in hetgeen zij doen, gaat geen enkel nummer vervelen. Zelfs geen Twist and Shout. De drie akkoorden hit uit 1963 is waarschijnlijk al meer dan een miljoen keer gecoverd, maar was de perfecte en definitieve afsluiter van een zeer geslaagde Koningsdag met The Boss Brothers.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven