Born in the U.S.A. reprise in Heino

Een week na de Born in the U.S.A.-avond in Beusichem werd het concept nog eens dunnetjes overgedaan in Heino. Wederom was de show uitverkocht. Echter de enige overeenkomst met het concert in Beusichem was de integrale uitvoering van het album dat Bruce de status megaster gaf.


Zo was oudgediende Henk Noordijk deze avond stand-in voor saxofonist Ad en was zangeres Yvonne ook niet van de partij door trieste omstandigheden in de privésfeer.

Heino, niet te verwarren met de Duitse schlagerzanger, is een dorp in de Overijsselse gemeente Raalte. De organisatie ‘Heino Live’ was voor deze gelegenheid uitgeweken naar het knusse theater ‘Podium’ in plaats van de Nicolaaskerk. Een voorwaarde was echter wel dat het concert om 00:00 uur afgelopen moest zijn. Dit met respect voor de gelovige medemens.Om exact 21:00 uur gaf Monique (de vriendelijkste gastvrouw van de laaglanden) met haar introductie het startschot voor een geweldige avond lekker zingen, dansen en luisteren naar de muziek van Bruce Springsteen. Met Tenth Avenue-Freeze-out maakte de band meteen een statement dat ze niet afgereisd waren naar het oosten voor een routineklus. De passie en het enthousiasme sloegen vanaf de eerste noten over op het publiek. Na Badlands, Prove It All Night en Hungry Heart werd sinds lange tijd She’s The One weer eens gespeeld. Het Not Fade Away-intro was hierin een primeur. Ook Springsteen’s bekende soundtrack van de film Philladelhia was weer terug te vinden in set. Brillant Disguise was, ondanks afwezigheid van Sister Yvonne, wederom prachtig. Na meezinger Waiting on a Sunny Day en het rockende Johnny 99 werd het album Born in the U.S.A. geïntroduceerd. Een golf van herkenning bracht de stemming naar een ongekend hoogtepunt dat deze avond verdiende.
Na de integrale uitvoering van Born in the U.S.A. was er een hoofdrol weggelegd voor Henk Noordijk in Jungleland. De vlekkeloze sax-solo kreeg van het publiek een staande ovatie. Met 7 jaar ervaring in The Boss Brothers was het niet te merken dat hij invaller was.


Complimenten voor Henk, want het klonk als vanouds. Fire, The River, Because The Night en Born to Run sloten het reguliere optreden af.

Na het verzoek van gastvrouw Monique om een toegift, maakte twist and Shout een passende afsluiter aan een onvergetelijke avond in Heino.

#droom

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven