Born in the U.S.A. in Beusichem


Onder de rook van het Gelderse Culemborg en Geldermalsen ligt het dorpje Beusichem. Het gehuchtje met vele monumentale gebouwen telt nog geen 3000 inwoners. Onder deze monumentale gebouwen behoort ook het knusse theater ‘Het Heerenlogement’. Het zaaltje met zijn balkon doet een beetje denken aan Paradiso in het klein. Dit was de locatie waar de Boss Brothers deze avond een ode brachten aan het in 1984 uitgekomen, iconische album “Born in the U.S.A”. Al deze ingrediënten en een weeks van tevoren uitverkochtte zaal beloofde dat het een prachtige avond zou worden. Net als bij de meeste optredens waren er wederom vele Bruce Springsteen-fans naar The Boss Brothers gekomen om samen met de Beuzekommers te luisteren, dansen en meezingen op de muziek van hun favoriete artiest.Tegen de klok van 21:30 uur werden de eerste akkoorden ingezet van Badlands, welke naadloos overging in Prove It All Night. Met het feestelijke trio van The River; Hungry Heart, Out In The Street en Sherry Darling werd een statement gemaakt dat de band er zin in had en er een onvergetelijk Springsteen-feest van wilde maken. Gezien de reacties uit de voorste lijn van de zaal was dit ook de intentie van het publiek. Achterin de zaal was blijkbaar de band niet te horen, wat toch wel belangrijk is voor een concert. Blijkbaar had de geluidstechnicus dit niet helemaal begrepen. Na Trapped werd het gehele album Born in the U.S.A. gespeeld. Dit iconische album werd 35 jaar geleden uitgebracht en was voor Bruce de absolute doorbraak. Het album was overladen met hits en kreeg daarvoor verschillende Grammy awards. De daaropvolgende Born in the USA-tour bracht naast de vele uitverkochte stadionconcerten ook vele nieuwe fans die tot op de dag van vandaag nog steeds hun idool trouw zijn. Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet de clip van Dancing in the Dark op MTV?


Met My Hometown kwam er een eind aan de integrale live-registratie van Born in the U.S.A. De draad werd weer opgepakt daar waar de avond mee begon, in een hoog tempo achter elkaar vele klassiekers en Springsteen-fan-favorieten spelen. Met de opzwepende woorden; ‘Are you ready?!?” werd Mary’s Place, die tevens haar podiumdebuut maakte, gebracht. Deze zorgde voor veel interactie met het publiek en zal zeker vaker op de setlist komen. Na een prachtige uitvoering van The River werd vanuit het publiek gevraagd om The Rising. Het verzoek werd gehonoreerd ten koste van Land of Hope and Dreams, die oorspronkelijk op de setlist stond. Met Because The Night, Thunder Road en Born to Run werd de regulaire set afgesloten. De diehard Springsteen-liefhebbers, die door de nog altijd belabberde geluidskwaliteit heen konden prikken, bleven roepen om een toegift. Terwijl de band al achter de coliezen was verdwenen, kwamen ze toch nog terug voor een toetje. Twist and Shout maakte een einde aan het 3.1/2 uur durende concert dat de organisatie en publiek toch nog enigszins voldaan naar huis stuurde.


Otto, Henk-Jan, Willemke van muziektheater Beusichem, bedankt voor de gastvrijheid en enthousiasme dat jullie staken in de organisatie. Jullie hebben er alles aangedaan om van deze avond een geslaagd evenement te maken, net als het enthousiaste publiek.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven